hrvatski | english
budućnost počinje danas

Obnovljivi izvori energije

Zahvaljujući razvoju tehnologije, energiju sunca uspješno pretvaramo u nama najpoželjini oblik, električnu energiju. Koristimo fotonaponske panele koji su osmišljeni na način da maksimalno iskoriste sunčevu energiju. Solarne elektrane mogu biti samostojeće na otvorenim prostorima, ravnim i kosim površinama sa fiksnim kutem ili sa praćenjem sunca, tzv trackeri sa jednoosnim ili dvoosnim sustavom.

Količina sunčeve energija varira prema geografskom položaju, a za područje Istre to je prosječnih 1.800 sunčanih h/godinu, snage 175 W/m2, godišnje energije zračenja oko 1.400-1.500 kWh/m2 što osigurava brzi povratak uloženih sredstava i nekoliko pozitivnih učinaka: proizvodi zelenu energiju, smanjuje proizvodnja CO2 i ostvaruje se znatnu zaradu. Naši stručnjaci će za Vas odabrati optimalno rješenje prema vašim željama i potrebama. Renomirani proizvođači solarnih modula daju garanciju od 25 godina na 80% kapaciteta solarnih modula.

Za solarne elektrane nudimo po sistemu 'ključ u ruke':

Ovlašteni smo zastupnici za PROINSO

Nudimo opremu renomiranih europskih i svjetski proizvođača, kao što su Deihl, DeltaSunwayVictron Energy, Aleo, Bisol, SMA i mnogi drugi.

Kontakt info

Uljanik Tesu Elektronika d.o.o.
Flaciusova 1
HR-52100 Pula

T: +385 (0)52 385 350
T: +385 (0)52 385 351
E: info@ute.hr